top of page
rijles.jpg

DIENSTEN

WAT KAN JE VERWACHTEN BIJ ONS?
 

Bert Frenken geeft jou persoonlijk rijles. Dit betekent een vaste instructeur in dezelfde lesauto. In deze auto zal ook jouw praktijkexamen worden afgenomen. Al je vorderingen worden netjes op een instructiekaart bijgehouden. Hierop staat precies welke onderdelen van het autorijden je al beheerst.

 

De rijles start vanaf je huisadres, school, werk of op een andere plek binnen mijn werkgebied (regio Sittard-Geleen). Er wordt duidelijk les gegeven door middel van een stappenplan, tenzij de cursist al enige rijervaring opgedaan heeft en/of is overgestapt vanuit een andere rijschool. In dit geval wordt het stappenplan aangepast aan het niveau van de cursist.

IMG_7398.jpg

PROEFLES

Een rijopleiding bij mij begint altijd met een intake/proefles van ca. 1 uur. Tijdens deze proefles maak je kennis met het les voertuig waarbij je de basishandelingen van het autorijden zult leren. Er wordt gekeken naar je leerniveau, ervaring in het verkeer en kennis van de theorie. Aan de hand hiervan zal ik samen met jou een stappenplan maken om je te begeleiden op weg naar je rijbewijs.

TUSSENTIJDSE TOETS (TTT)

Na ongeveer drie kwart van de rijopleiding kun je bij het CBR een tussentijdse toets (TTT) afleggen. Hiermee kun je voor de bijzondere manoeuvres vrijstelling verdienen en doe je alvast ervaring op hoe het is om praktijkexamen af te leggen. Het afnemen van de tussentijdse toets verhoogt de kans op slagen bij het praktijkexamen.

Voordat je op praktijkexamen kunt gaan moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen.

De rijopleiding wordt afgesloten met het praktijkexamen. Als je hiervoor slaagt, kun je bij het gemeentekantoor je rijbewijs aanvragen.

THEORIE & PRAKTIJK EXAMEN

AANTAL LESSEN

Hoeveel rijlessen nodig zijn om voor het praktijkexamen te kunnen slagen verschilt per cursist. Gemiddeld volgen cursisten in Nederland tussen de 30 en 50 uur rijles voordat zij op examen gaan. Minder dan 20 rijlessen is doorgaans niet reëel (uitzonderingen daargelaten) om een goede kans van slagen te hebben. Uiteindelijk bepalen we in overleg of jij er klaar voor bent om op examen te gaan.

IK GEEF RIJLESSEN AAN CURSISTEN

  • vanaf 16.5 jaar en ouder

  • in het Nederlands en Engels

  • bijscholing voor cursisten met rijbewijs

THEORIE

AUTO

Voordat je met je praktijkexamen of de tussentijdse toets (TTT) begint moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Het is echter geen probleem om alvast met de praktijklessen te beginnen. Wel is het belangrijk dat je op tijd je theoriecertificaat behaalt om vertraging te voorkomen. Daarnaast gaat het volgen van de praktijklessen veel beter als je de theorie al weet.

VANAF 16 JAAR

Vanaf je zestiende jaar kan je tegenwoordig je theorie-examen voor de auto halen. Vanaf je zeventiende mag je ook praktijkexamen doen, hoewel er dan wel een coach naast je moet zitten tot je achttien geworden bent.

THEORIE EXAMEN

Het theorie-examen bestaat uit drie elementen:

  • gevaarherkenning

  • verkeersregels

  • verkeersinzicht

Bij het behalen van je theorie-examen zijn een goede voorbereiding en snelheid cruciaal. Dit is logisch, aangezien je op de openbare weg ook niet altijd de tijd hebt om over een beslissing na te denken. Het is daarom belangrijk om goed te oefenen.

LESBOEKEN

Zowel het Theorie Leerboek Verkeersregels (€24,95)

& het Theorie Oefenboek (€29,50) zijn bij ons te bestellen. Ook bestaat de mogelijkheid via het internet te leren. 

 

Bestel HIER je leerboeken 

bottom of page